Jordgubbar med marängtäcke

Två långa arbetsdagar, två sena kvällar och en dansföreställning på operan = hektisk helg. Utmärkt ursäkt för att ligga på soffan och äta jordgubbar en masse. Jordgubbar med grädde, jordgubbar med mjölk eller som på bilden - jordgubbar med marängtäcke.Tråkigt för mig att de jordgubbar som finns i affärerna nu antingen kommer från land med högst tvivelaktiga namn eller kostar tvåtusensexhundra kronor kilot. Förra veckan tog dock begäret överhand och jag traskade hemåt med en dyr ask jordgubbar.

Jordgubbar med marängtäcke
1 portion + slicka skålen

jordgubbar
2 äggvitor
1 dl socker
pyttelite salt

vVspa äggvitorna på medelhastighet tills de blir ett fast skum. Tillsätt socker (lite i taget) och en nypa salt och vispa i några minuter på högsta hastighet. Smeten ska vara blank och krämig när den är klar. Skiva jordgubbar och lägg i en portionsform, toppa med maräng och bränn snabbt av marängen med en brännare. Ät direkt, gärna framför ett bättre tv-program och med fötterna på soffbordet.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

GOTT! Jag har också kommit in i en jordgubbsperiod nu. Här hittade jag faktiskt några bleka svenska jordgubbar som inte var så himla dyra och på Möllan kan man ju hitta sådana du kallar tvivelaktiga för en väldigt liten peng... Nu vill jag ha dina marängjordgubbar till frukost men eftersom jag också har jobbat intensivt hela helgen finns det inte minsta lilla jordgubbe hemma. Eller minsta lilla frukost över huvudtaget, suck!Ha en toppen-måndag!

2010-05-17 @ 08:16:59
URL: http://laktosfritt.wordpress.com
Postat av: Emmy

Allt som ger tillräcklig njutning är värt pengarna ;-) Och söta jordgubbar med mycket smak är ju såå gott! Ser ruggigt gott ut... Och väl förtjänt :-)

Uppträdde du själv på dansföreställningen eller tittade du på?

2010-05-17 @ 09:31:19
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: C

Emmy: jag var där i egenskap av publik! jag kan endast önska att jag skulle kunna röra mig så som dansarna på operan, ha-ha.

2010-05-17 @ 09:36:58
Postat av: Annica

Shit vad gött! :) Gjordes en liknande i fredags kväll i det trädgård och matprogrammet med Pernilla Månson. Dom gjorde då en härlig kompott med rabarber :) slurp

2010-05-17 @ 11:31:10
URL: http://ziggomittimaten.blogg.se/
Postat av: Loulas Kök

Var det du som dansade? Låter verkligen som en hektisk helg!

Jordgubbsreceptet har jag inte provat, men det ser gott ut!

2010-05-17 @ 20:33:28
URL: http://loulaskok.se
Postat av: C

loula: nej, det var icke jag som dansade, jag var där i egenskap av publik!

2010-05-17 @ 21:42:47
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

KÄnns så mycket lyxigare att äta dyra gubbar än att slafsa i sig i massor utan känsla veckorna efter midsommar när man kan köpa billigt i varje gathörn:). Eller?!

2010-05-17 @ 21:59:11
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0