Lördagsbröd

Det är dags för ett bröd. Ett gott bröd, dessutom, som passar alldeles utmärkt till typ soppa. eller sallad. Lördagsbröd kallar jag det, av någon anledning, trots att det på Icas hemsida går under namnet brytbröd. Nåväl, lördagsbröd låter mycket trevligare, inte sant?



Vi åt brödet till en grön ärtsoppa. Väldigt gott!

Lördagsbröd
1 rund form

25 g jäst
2,5 dl kall mjölk
0,5 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl

Lös upp jäst i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, olja, riven parmesanost och salt. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg i några minuter. Täck degen med bakduk och låt jäsa 1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma till runda bullar och lägg i en smord form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200 grader och låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter och låt till sist brödet svalna av på galler.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Jag blev lite full i skratt efter jag läst ditt svar om operan och dansen. Det är så knasigt när man bara känner varandra "i text" (som någon uttryckte det). Jag såg dig framför mig som en graciös dansös och blev lite avis...

2010-05-18 @ 22:26:39
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: En Smak Av Karin

Åh jag älskar rosenbröd! De är verkligen toppengoda. Måste snart baka sånna igen känner jag :-) Ha en fin dag!

2010-05-19 @ 13:14:21
URL: http://ensmakavkarin.wordpress.com
Postat av: Yasemin

Låter gott med parmesanost i. Jag tycker att brytbröd formen däremot ser mer intresannt ut. :)

2010-05-23 @ 11:31:37
URL: http://yaseminskok.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0