Dijonnäs

Vi köper aldrig majonnäs längre. Det är enkelt att göra själv, den innehåller inte en massa läskiga E-ämnen och det blir så mycket godare!



Den här dijonnäsvarianten har lite mer untz än en vanlig majonnäs och är ett grymt tillbehör till hamburgare!

Dijonnäs
räcker till två personer

1 äggula
2 dl matolja
0,5 msk dijonsenap (mer eller mindre, beroende på vad du tycker om)
en skvätt vitvinsvinäger
salt & nymald svartpeppar

Det bästa är om alla ingredienser har samma temperatur (för att undvika att det skär sig). Blanda äggula, salt, peppar, vinäger och senap i en liten skål. Tillsätt olja försiktigt och vispa hela tiden tills majonnäsen är slät och smaka slutligen av med salt och peppar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Jag har också fallit för de där crisscutsen... Mmm...

2010-05-06 @ 15:15:53
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Loulas Kök

Den här dressingen skall jag prova. Har ätit nått liknade tidigare, när jag gjort den själv har den inte blivit god. Nu har jag receptet!



Trevlig helg!

2010-05-06 @ 21:01:46
URL: http://loulaskok.se
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Ja, kan väl erkänna att jag oxå hängt på farellies för crisscutsens skull innan man kunde hitta dem lite här och var...:) Dijonmajjon ska jag obsolut testa nästa gång käkar burgare.

2010-05-06 @ 21:39:14
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Fridas kök

Jag är svag för hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis till hamburgare. Men jag håller ändå med, crisscuts är riktigt, riktigt gott!

Trevlig helg!

2010-05-07 @ 10:34:51
URL: http://fridaskok.wordpress.com
Postat av: tina

Nejdu, några crisskross kan du inte lura i mig! :-D

2010-05-07 @ 19:25:21
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0