Fromage blanc

Vissa recept ligger så långt ner i min dettamåstejagprova-lista att jag helt glömmer bort att laga dem. Det här är ett sådant. Bläddrade i en Leila Lindholm-kokbok för några år sedan och tyckte att fromage blanc lät som en bra efterrätt. Lite yoghurt, lite grädde, lite honung - inte så tungt, och enkelt. Precis vad det är. Och gott, såklart.Minska på honungen om du vill ha en lite mer syrlig fromage blanc!

Fromage Blanc
4 portioner

6 dl youghurt (turkisk)
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
1 dl mandelspån
8 msk flytande honung

Vispa grädden tills den är fluffig och blanda med florsocker och yoghurt. Rosta mandeln i en torr stekpanna och fördela honungen i botten på fyra glas. Fyll på med moussen. toppa med mandel och servera direkt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

De dära glasen är fina vad heter de?

2010-05-18 @ 19:09:01
Postat av: Emmy

Så enkelt! Och låter jättegott!

2010-05-18 @ 22:22:30
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Mmmm....måste jag testa!! Visst är det lyx att vara ledig mitt i veckan?! Löv it!! Händer dock alldeles för sällan... MEn ser ut att bli en härlig dag!!

2010-05-19 @ 08:17:22
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: C

anonym: glasen heter kartio och är designade av kaj franck.

2010-05-20 @ 09:24:28
Postat av: Helena

Fromage blanc väcker massor av barndomsminnen. Vi bodde några år i Schweiz när jag var liten (20 år sen ungefär) och på restauranger, framförallt i Frankrike tror jag, kunde man få fromage blanc istället för ost efter middagen. Då var den som i en liten yoghurtförpackning och åts med strösocker. Gott var det absolut. Jag vill minnas den som ganska stadig i konsistens och syrlig, den turkiska yoghurten känns helt klart åt rätt håll. Ska prova din & Leilas variant och spana vidare, för nu blev jag nyfiken på hur det smakar som vuxen.

2010-05-25 @ 10:01:59
URL: http://helenasskafferi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0