Basilikamarinerad mozarella

Vi äter nästan alltid mozzarella på enklast möjliga sätt med tomat, olivolja och basilika men ibland kan det vara kul att variera sig.



Ni som läser Elle mat & vin känner säkert igen receptet från senaste numret (trots att jag har modifierat det lite). Vi provade några av recepten när vi hade onsdagsmiddag och det här blev riktigt gott!

Basilikamarinerad mozarella
4 bufféportioner

1 paket mozarella
6 coctailtomater
0,5 kruka basilika
1 kvist rosmarin
1 röd chilifrukt
några gröna oliver
1 dl olivolja
havssalt & nymald svartpeppar

Skär tomaterna i små skivor, blanda med basilika, rosmarin och chili i en skål. Häll över oliver, mozarella (delad i mindre bitar) och häll över olivolja. Strö över havssalt och nymald svartpeppar. Blanda så att allt blir täckt av olivolja och låt det stå i minst en timme (gärna svalt).


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Ser inte så dumt ut! Å enkelt! Ha en trevlig helg!

2010-05-21 @ 21:12:03
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Daniella - BakeCake

Åh så gott det ser ut! Det där receptet måste jag komma ihåg! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

2010-05-22 @ 09:56:45
URL: http://bakecake.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0