Hommous

Jag tycker väldigt mycket om hommous och äter det minst en gång i veckan, inte minst till lunch. För att få till en god hommous tycker jag att man ska göra den på hemmakokta kikärter, och dessutom är det viktigt att ha en bra tahini. Just nu har jag snöat in på ett arabiskt märke som jag inte kommer ihåg namnet på men även Kung Markattas är bra.



Jag har inget exakt recept utan mixar ingredienserna och justerar smak efter hand. Låt hommousen stå svalt en stund innan servering.

Hommous
Blanda 400 g kikärtor med ungefär 2 msk olivolja (av bra kvalitet), 0,5 dl tahini, 1 vitlöksklyfta och saft från 1 citron. Mixa med stavmixer och smaka av med cayennepeppar och salt. Tillsätt eventuellt mer tahini om du vill ha mer beska. Jag brukar sleva upp hommousen i en skål och toppa med olivolja och paprikapulver och äta tillsammans med libabröd.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Helena Ljunggren

Hummus är nåt som jag inte är sådär förtjust i men jag måste säga att när jag ser din bild är jag nog beredd att ändra uppfattning. Det ser kanongott ut!

2010-03-10 @ 21:16:04
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: tina

Appropå att ersätta dåliga chipsvanor med hoummus, så kan jag rekommendera rostade kikärtor;

http://www.pickipicki.se/2008/10/rostade-kikartor/

2010-03-11 @ 08:54:37
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: C

picki! det ska jag prova omedelbart - låter sjukt gott.

2010-03-15 @ 09:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0