Pasta al limone

Någon har sagt att det enklaste ofta är det bästa. Jag håller med.



Den här rätten är så löjligt enkel att jag önskar att jag hade kommit på hela idén själv. Det har jag inte, för det har någon liten italiensk gumma gjort för flera hundra år sedan, och det påminde Elle mat & vin mig om i det senaste numret. Tack för det.

Pasta al limone
4 portioner

400 g pasta
4 msk olivolja
1 citron (skal och lite saft)
färska örter efter smak & tycke (jag gillar timjan och basilika)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
150 g parmesan (riven)
1 dl vispgrädde
salt & nymald svartpeppar

Lägg alla ingredienser till såsen (föruom örterna) i en stor skål. Koka pastan, låt rinna av och blanda sedan med såsen. Värm lite snabbt. Hacka örterna grovt och strö över. Smaka av med salt och peppar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Maria - Matporr

Så sant som det är sagt! Det här får jag testa i nästa vecka :) Själv gillar jag att bara smaksätta lite olivolja med vitlök och salviablad i en stekpanna, och sen blanda med spaghetti.

2010-06-04 @ 09:41:42
URL: http://matporr.wordpress.com
Postat av: Emmy

Visst är det så!

2010-06-04 @ 21:21:20
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Lotta O

På menyn ikväll står faktiskt just spaghetti med citron, parmesan, olivolja och färsk grön sparris. Mums!

2010-06-06 @ 18:00:04
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Vilket sammanträffande, den här rätten lagade jag i torsdags! Jättegott är det med citron och pasta!



Vad härligt ni ser ut att ha haft det på landet, jättefina bilder med sommarkänsla!

2010-06-07 @ 07:48:21
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: C

Lotta: Hej! Vad kul, visst är det gott? Mmmm!

2010-06-09 @ 09:29:26
Postat av: Linnéa

Väldigt gott! Men ni värmer alltså inte såsen?

Svar: Nej, precis! Blandar med den varma pastan, helt enkelt. Trevlig kväll!

2012-08-24 @ 17:57:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0