Rabarberpaj med grahamssmulor

Igår var min brorsdotter hos mig, och för att fördriva tiden tills Liseberg öppnade (det var många "hur lååång tiiid är det kvaaar nuuu") bakade vi några pyttesmå rabarberpajer med smuldegstopping.



Ta mer socker om rabarbern är hiskeligt syrlig!

Rabarberpaj med grahamssmulor
5 små portionspajer (eller 1 stor)

4 rabarberstjälkar (eller så att det täcker bottnen på pajformarna)
1 dl socker
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla rabarbern till små bitar (skala stjälkarna innan om det behövs) och smörj pajformarna med smör. Lägg i rabarberbitarna, strö över socker och gör sedan smuldegen. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål, blanda till en grynig massa och täck rabarbern med smuldeg. Ställ in pajformarna i ugnen, grädda i ungefär 25-30 minuter. Servera med vaniljgrädde (eller mormorgrädde som Johan kallade det - blanda i vaniljsocker i grädden innan du vispar den).


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: linn

Aah, underbart recept :) !

2010-06-03 @ 09:46:30
URL: http://linnorlin.blogg.se/
Postat av: Sana

wow..så fin!! se så gott ut

jag älska paj med vaniljgrädde ;=d

2010-06-03 @ 16:33:56
URL: http://sana-madebylove.blogspot.com
Postat av: Daniella - BakeCake

Vilken underbart fin bild! Det ser hur gott som helst ut! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

2010-06-03 @ 20:17:31
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Helena S

Nyskapande med graham i pajen! :-) Måste testa!

2010-06-03 @ 20:59:18
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: hannaH

Och så nyttigt det blir med graham sen ;)

Nej, skämt åsido, rabarber är underbart, jag har en kanna med vatten och skivad rabarber i kylen, otroligt läskande och gott! Dagens tips ;)

2010-06-04 @ 10:14:36
URL: http://matochtjat.wordpress.com
Postat av: charlotta

helena & hanna: det blev grahamsmjöl mest för att jag inte hade vetemjöl hemma haha, så det braiga i receptet var egentligen ett misstag. ett gott misstag, dessutom!

2010-06-04 @ 18:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0