Reginette med pesto

Igår tittade jag och Calle på Vad blir det för mat? och blev såklart inspirerade till att göra egen pesto. Av någon anledning har vi aldrig gjort det själva innan (illa, jag vet) trots att det är så enkelt - och gott!



Receptet kommer ursprunglingen från Glenn Strömberg.

Pesto
2 portioner (och 1 matlåda, om man har tur)

100 g färsk basilika
20 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
6 msk olivolja
40 g parmesan (riven)
20 g pecorino (riven)
salt & nymalt svartpeppar
pasta för 2 personer (gärna reginette)

Mixa allt förutom osten i en mixer tills det är ordentligt blandat. Blanda sedan i osten och kör lite till. Har du bara parmesanost hemma går det alldeles utmärkt att hoppa över pecorinon och ersätta den mängden med parmesan istället, hälsar Glenn. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och häll sedan över peston och blanda allt ordentligt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Mmmm.....så gott!!

2010-07-19 @ 22:21:56
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Har heller aldrig gjort pesto själv. Därför blir det så sällan att jag köper färdig för jag tror hela tiden att jag ska göra egen...

2010-07-19 @ 22:38:15
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Vad gott det såg ut. Jag har heller aldrig provat att göra egen pesto, nästan så man får skämmas lite. Kanske dax att testa snart...

2010-07-19 @ 23:42:37
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0