Marinerad och grillad fetaost

När andra lägger stora köttbitar på grillen föredrar jag helt klart vegetariska alternativ - som det här. Grillad fetaost är ett perfekt alternativ till kött (och halloumi med, för den delen).



Osten håller sig inte hård, som halloumi, utan mjuknar en del beroende på hur lång tid du grillar den.

Grillad fetaost
räcker till en...

1 paket fetaost (ekologisk)
olivolja
lite citronzest
salt & nymald svartpeppar
några timjanblad

Lägg fetaosten på en lagom stor bit folie. Ringla över lite olivolja, strö över citronzest, salt, peppar och timjanblad. Gnid in det i osten och vik ihop foliepaketet, låt det vila ett litet tag. Lägg på grillen en kort stund. Håll koll för det går snabbt! 


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Detta provade vi senast vi grillade och det blev en ny favorit till grillmiddagar! Riktigt gott.

2010-07-27 @ 13:08:09
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Hålan is da shit!!:) Så kul att vi kommer från samma stad o emigrerat till en annan samma. Trodde oxå att du var från K-town-trakten.

2010-07-27 @ 16:58:08
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Åh, jag gillar verkligen fetaost. Det där skulle vara något för mig.

2010-07-27 @ 17:27:14
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Emmy

Fetaost i alla former är alltid gott och vad blir inte extra gott på grillen?

2010-07-28 @ 13:16:11
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Yasemin

Halloumi har faktiskt blivit ett måste på grillen numera. Fetaost i sallader. Har däremot inte provat den på grillen.

2010-07-30 @ 11:14:19
URL: http://www.yaseminskok.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0