Svamprisotto

Det är snudd på istid utanför fönstret. Vinden har blåst och snön har fallit precis hela dagen. Väldigt mysigt, även om det verkar som att Göteborg är helt lamslaget för tillfället. Som det brukar, i vintertid med andra ord.



Jag och Calle skulle egentligen åkt till några kompisar för middag och TP-turnering men inte en endaste liten spårvagn fanns i sikte när vi skulle åka, så vi fick snällt vända tillbaka och äta middag hemma istället. Kvällen till ära blev det svamprisotto med favoriten stekta rotselleriskivor.

Svamprisotto
4 portioner (eller 2, om man är hungrig)

1 gul lök
1 palsternacka
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk koncentrerad fond (vi använde oxfond)
1,5 dl vitt vin
200 g svamp
3 msk smör
2 dl parmesanost
salt & nymalen svartpeppar

Hacka löken och palsternackan, fräs i smör i en traktörpanna. Rör i avorioriset och häll på fond och vitt vin. Tillsätt vatten, lite i taget och rör hela tiden om i risotton så att den blir krämig. Skala och skiva rotsellerin och stek några minuter på var sida. Salta och peppra. Stek svampen i en stekpanna och rör sedan ner i risotton tillsammans med smör och parmesan. Ät risotton och de stekta rotselleriskivorna direkt!


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Therése | Stylish-B.se

Oh vad gott...

2010-02-20 @ 22:23:54
URL: http://stylish-b.se
Postat av: A-C

Smarrigt!

2010-02-21 @ 10:46:40
URL: http://www.ica.se
Postat av: Minna

Men gud vad gott det ser ut!! Ser att du också äger de vackra essenceglasen :)

2010-02-22 @ 18:53:09
URL: http://www.minnasmat.se
Postat av: C

minna: yes, essenceglasen används flitigt här hemma!

2010-02-23 @ 10:24:47
Postat av: Plommonet

Jag lagade den här ikväll - min första risotto någonsin! Den höll tyvärr också på att bli min död, eftersom den ALDRIG BLEV KLAR! OK, den blev klar... efter 80 minuter. Det stod 40 minuter på risets koktid och det tog 80 minuter. Jag dog nästa av hunger på vägen. Vad i hela friden kan jag ha gjort för fel? Helt fel ris?



...såhär i efterhand var den dock värd all väntan. Jag fick hålla mig i skinnet för att inte hetsäta upp allt på en gång när den väl var klar. Hur gott som helst! :)

2012-02-18 @ 23:15:51
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0